Terug naar Over ons

Eric Passchier

Introductie

Sinds 1986 ben ik fysiotherapeut, dus al ruim 35 jaar! Al tijdens mijn studie raakte ik geïnteresseerd in alternatieve methodes. Samen met Sicco de Winter deden we een pilot-studie naar de effecten van voetreflexmassage bij langdurige tenniselleboogklachten. We schreven er onze scriptie over (op een typemachine!).

Al snel na het afstuderen startte ik met een opleiding acupunctuur. In 1990 heb ik die afgerond. Deze opleiding heb ik aangevuld met Toegepaste Kinesiologie, een testmethode die individueel afgestemde therapie, met bijvoorbeeld voedingssupplementen en homeopathische middelen, mogelijk maakt.

Om ook effectief te zijn bij meer emotionele problematiek ben ik opgeleid tot NLP-master practitioner. Deze methode pas ik toe bij het behandelen van fobieën in het Fobiecentrum Midden Nederland (zie website).

In 2007 ben ik aan de universiteit Utrecht afgestudeerd als gezondheidswetenschapper (studierichting Fysiotherapiewetenschap). Mijn afstudeeronderzoek had expert-fysiotherapeuten als onderwerp.

Op dit moment volg ik diverse cursussen in het kader van de beroepsbekwaamheid na- en bijscholingen. Voor de fysiotherapie is dit echografie. Voor de acupunctuur betreft die de Japanse acupunctuur.

Werkzaamheden

Het zal duidelijk zijn dat ik niet graag steeds hetzelfde wil doen. Diversiteit in methoden, patiënten en problemen spreekt mij aan en daagt me uit. Ik verricht ook regelmatig echografisch onderzoek voor collega’s uit Nieuwegein en omgeving. Als ‘spin-off’ van de studie gezondheidswetenschappen heb ik vijf jaar parttime les gegeven aan de Hogeschool Utrecht. Dit viel helaas niet meer te combineren met het werken in de praktijk.

Visie

Een brede visie op gezondheid, klachten en genezen is voor mij vanzelfsprekend. Holisme zonder vaagheid maar altijd vanuit de vraag van de patiënt. Patient-centeredness zoals dat in mooi Engels heet.

 Contact

T Eric Passchier direct:  030-6013792
A Colijnpark 171, 3437 JK Nieuwegein